Sauerkirschkuchen - Meggyespite












                                         
                 
                                                    Sauerkirschkuchen

Zutaten: (für ein grosses Blech)

9 Eier/ getrennt,
300 g Butter,
1 Backpulver,
450 g Zucker,
300 g Mehl,
300 g Spätzles Mehl, Griffiges Mehl,
1 Prise Salz,
Vanille,
Zitronenschale,
3 EL Öl,
100 g  Wasser,
--------------------
Butter für die Form
---------------------
1 kg frische Sauerkirschen/entsteint, 
oder 1-2 Gläser Sauerkirschen,

Zubereitung:

Die Eier trennen. Die Dotter mit dem Zucker schaumig schlagen.
Die weiche Butter dazugeben, dabei immer weiter rühren.
Dann nacheinander die trockenen und die nassen Zutaten dazu rühren. Die Eiweisse mit eine Prise Salz fest schlagen. Vorsichtig in die dicke Masse unterheben.
Die Sauerkirschen entsteinen, abtropfen lassen und mit ein wenig Griess oder Griffiges Mehl bestauben.
Das grosse Blech mit Butter einpinseln. Den Teig reingeben und die Kirschen oben drauf verteilen.
Im Vorgeheizten Backofen  bei 180° ca. 45-50 Minuten fertigbacken.
Erst nach dem Auskühlen aufschneiden.








                       
                                  Meggyespite

Hozzávalók: (egy nagy tepsihez)

9 tojás / szétválasztva
300 g vaj,
1 sütőpor,
1 csipet só,
450 g cukor,
300 g liszt,
300 g rétesliszt,
vanília,
reszelt citromhéj,
3 ek étolaj,
100 g víz,
-----------------
1 kg meggy / kimagozva

Elkészítése:

A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. A szobahőmérsékletű vajat lassanként hozzáadjuk és továbbkeverjük.
Hagyjuk a gépet tovább keverni és egymás után adjuk hozzá a száraz, majd a folyékony hozzávalókat. 
A tojásfehérjét egy csipet sóval nagyon keményre verjük. A habot óvatosan a tésztába keverjük.
A kimagozott meggyre egy kis grízt, vagy réteslisztet hintünk és egy szitában lecsepegtetjük.
A tepsit kivajazzuk, beletesszük a tésztát, a meggyet elosztjuk a tetején.
180°-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
Majd, ha teljesen kihűlt, szeleteljük fel.


  





















             

Kommentare