Schnelle Käsestangen - Gyors sajtos stanglik
Schnelle Käsestangen
Zutaten:
500 g Mehl (250 g Pizzamehl + 250 g Spätzlesmehl)
185 g Butter,
200 g Schafsquark, (oder 150 g Feta + 50 g Sauerrahm püriert)
110 g Sauerrahm,
1 Ei,
10 g Salz,
5 g Trockenhefe,
5 g Backpulver
---------------------
1 Ei verquillt
100-150 g geriebener Käse
Zubereitung:
Alle Zutaten, ausser geriebenen Käse miteinander verkneten. Mit der Küchenmaschine ca. 10 Minuten zu einem glatten Teig kneten lassen.
Zugedeckt ca. 20 Minuten Stehen lassen.
Backofen auf 180° einheizen.
Den Teig auf ein bemehltes Brett legen und ausrollen. Mit Käse bestreuen, falten und erneut ausrollen. Diesen Vorgang erneut wiederholen.
Den Teig dünn ausrollen. Mit dem verquirltem Ei bepinseln.
Mit dem geriebenen Käse bestreuen, dann auf Streifen schneiden.
Auf einen mit Backpapier belegtes Blech legen und backen.
Gyors sajtos stanglik
Hozzávalók:
500 g liszt, ( itt: 250 g pizza-liszt, 250 g rétesliszt)
185 g vaj,
200 g juhtúró,
110 g tejföl,
1 tojás,
10 g só,
5 g száraz élesztő,
5 g sütőpor,
--------------------
1 felvert tojás a lekenéshez,
100-150 g fűszeres reszelt sajt,
Ekészítése:
Az összes fenti hozzávalókat összegyúrjuk és legalább 10 percig géppel dagasztjuk.
Letakarva hagyjuk 20 percig pihenni.
Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra.
A tésztát egy lisztezett deszkára borítjuk és kisodorjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, hajtogatjuk és kisodorjuk. Megint megszórjuk, hajtogatjuk, kisodorjuk.
A vékony tésztát lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Csíkokra szeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. (másfél tepsivel lesz)
Szép pirosra sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen