Palatschinken Hortobagy-Art - Csirkepörköltös hortobágyi palacsinta
Palatschinken Hortobagy-Art
Zutaten:
Gulasch, (hier Hähnchengulasch)
dünne, salzige Pfannkuchen / salzige Palatschinken
Sauerrahm
Zubereitung:
Das Rezept ist von Hähnchengulasch und von Palatschinken schon im Blog beschrieben. Im Palatschinken Rezept ist auch Zucker angegeben. Bei salzigen Palatschinken braucht man nur eine Prise dazugeben, sonst ist alles gleich.
Den Gulasch in eine Sieb mit grossen Löcher abgiessen. Den Saft natürlich auffangen. Das Fleisch fein hacken, aber ja nicht pürieren.
Die Palatschinken damit füllen. Ich lege immer ca. anderthalb Esslöffel voll auf jede Palatschinken. Aufrollen, direkt auf den Tellern, oder auf eine Platte legen.
Die Sauce mit Sauerrahm mischen / beim Hähnchengulasch ist schon dabei. Die aufgerollte Palatschinken mit der Sauce begiessen, mit Sauerrahm dekorieren.
Csirkepörköltös hortobágyi palacsinta
Hozzávalók:
Csirkepörkölt és palacsinta,
(Mindkét recept már megtalálható a blogban.)
Tejföl
Elkészítése:
A blogban egy édes palacsintához van recept. Ha sós palacsintát készítünk, egyszerűen csak egy csipet cukrot teszünk bele a megadott helyett. Különben minden változatlan marad.
A csirkepörköltet egy nagylyukú szűrő segítségével leszűrjük. A szaftját természetesen felfogjuk. Ha más pörköltből készítjük, akkor még tejfölt keverünk a szaftjába, de a csirkepörkölt már eleve tejfölös.
A leszűrt húst egy késsel felaprítjuk. Betöltjük vele a palacsintákat.
Vagy rögtön tányérra tesszük, vagy egy tálaló tálra helyezzük őket.
Nyakonöntjük a tejfölös szósszal és tejföllel díszitve tálaljuk.
De szeretem, és csirkepörkölttel a legfinomabb :)
AntwortenLöschen