Schweineohren -Disznófülek




Schweineohren 

Blätterteig zubereiten, oder kaufen. Jedem ist selbst selbst überlassen. Ich persönlich mache meinen Blätterteig selber, weil ich  nur solche bekomme hier im Laden, die voll mit Zusatzstoffen sind. Oder die, die mit Palmfett gemacht sind... Es ist keine grosse Hexerei, den Blätterteig selbst herzustellen.

Zutaten:

1 gekauften, oder selbst gemachten Blätterteig,
ca. 100 g Kristallzucker, 
oder  2 -3 EL Aprikosenmarmelade

Zubereitung:

Backofen auf 180° einschalten.

Den Blätterteig ausrollen, wenn der gekauft ist, nur leicht.
Mit Wasser bepinseln, oder einspritzen. Mit dem Kristallzucker reichlich bestreuen, oder nur mit der Marmelade dünn einpinseln.
Von der länglichen Seite bis zur Hälfte ausrollen, dann die andere Seite genauso.
Von aussen erneut mit Wasser befeuchten und mit Zucker bestreuen. (man kann auch mit ein wenig Zimt bestreuen)
Ein Blech mit Backpapier belegen. Von dem Teig ca. 1 cm dicke Scheiben abschneiden und aufs Blech legen.

Im vorgeheiztem Backofen ca. 15 Minuten knusprig rot backen.
Wenn sie ausgekühlt sind, werden sie richtig knusprig. Im gut verschliessbaren Dosen halten sie lange frisch.






                                      Disznófülek

Leveles tésztát venni, vagy készíteni?...Ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Magam részéről készítem, mert itt a boltokban csak olyant kapok, ami tele van mindenféle olyan dolgokkal, amiket én nem szeretek...pálmaolaj, vagy margarin, vagy tartósítószerek...
Nagyon gyorsan elkészíthető egy leveles tészta és adagokban fagyasztható.  Ma reggel én is kivettem a fagyasztóból egy darabot és egy tipikus német sütit készítettem belőle:  disznófüleket.

Hozzávalók:

1 leveles tészta, (vett, vagy házi készítésü),
kb 100 g kristálycukor, 
vagy 2-3 evőkanál sárgabarack lekvár,

Elkészítése:

A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra.

A tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, ha vett tészta, akkor csak kicsit.
A felületét beecseteljük, vagy bespricceljük vízzel.  Alaposan megszórjuk kristálycukorral. (fontos, hogy később ropogjon)
Vagy, ha sárgabarackosat szeretnénk, akkor megkenjük a felületét lekvárral. (Aki szereti, megszórhatja egy kis fahéjjal is)
A hosszú oldalán feltekerjük a tésztát a feléig, majd a másik oldalról ugyanúgy.
Kívülről is benedvesítjük és megszórjuk cukorral.
Kb. 1 cm-es szeleteket szelünk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket.
Előmelegített sütőben kb 15 percig szép pirosra sütjük. Ha kihültek, ropogósak lesznek. Jól zárható edényben légmentesen tároljuk, úgy ropogós is marad.

























Kommentare