Apéro Häppchen -Apéro - vendégváró falatkák



                      Apéro Häppchen

Story:

Aper = Anlass... in der Schweiz und in Frankreich wird immer und überall Aper gemacht... viele kleine Häppchen gegessen zu einem Glas Champagne.... Wenn man Gäste bekommt, richtet man Apéro, im Wohnzimmer fängt es an zum Gäste zum empfangen. In der Arbeit wird genauso jeder Anlass so gefeiert...mitten in der Arbeitszeit, meist gegen 12 Uhr. Die Arbeitgeber nehmen es gelassen, da überall so praktiziert wird...sogar im Parlament...
Dann, ca. nach 3/4 Stunde geht man erst zum Tisch.
Sehr oft sind es nur paar Kräcker und Oliven, oder bisschen zum dippen... also alles mögliche können Apéro-Häppchen sein, hauptsächlich klein und fein sollen sie sein!!!

Zutaten:
Kleine Cocktailtomaten,
Feta,
kleine Paprika zum braten,
getrocknete Pflaumen,
Bacon
--------------
1-2 EL Olivenöl,
Meersalz,
Zahnstocher


Zubereitung:

Zuerst die kleine Paprikas waschen, abtrocknen und im Olivenöl ausbraten. Auf ein Zewa legen, mit Meersalz salzen. Die getrockneten Pflaumen mit 1/2 Scheiben Bacon ummanteln und in der gleichen Pfanne schön knusprig braten. Sie werden auch auf Küchenpapier gelegt. 
Die beiden Sachen kann man schon 1 - 2 Stunden vor der Apéro  richten. Auf ein Servierteller schön anrichten. Die Cocktailtomaten auf ein Zahnstocher stechen, dann bevor man serviert, jeweils ein Würfel Feta dazugeben.



                 Apéro - vendégváró falatkák


Story: 
Svájcban és Franciaországban szokás mindig és mindenhol apérózni.  Apró falatkák evése....egy nagyon jó ok, hogy kelljen...vagy lehessen mellé egy pohár Champagnét...pezsgőt inni. Munkahelyen így ünneplik a születésnapokat, vagy más alkalmakat... a munkaadók nem nézik szigoruan, hiszen mindenhol ugyanúgy apéróznak, még a parlamentben is.... 
A vendégfogadás is ezzel kezdődik. A vendégeket a nagyszobában illik fogadni, egy pohár pezsgővel és pár Apéro-falatkával.  Millió féle dolgot lehet készíteni, a lényege, hogy kicsi és finomság legyen.  Pl. pici szendvicsek, vagy csak sajt olívabogyóval, vagy valami sós rágcsáló egy kis száritott sonkával... tehát pici, fincsi...
Én itt aszaltszilvát baconban sütve, kis sült paprikákat és koktél paradicsomokat Féta-sajttal készítettem.
Kb. úgy számoljuk, hogy mindenki mindegyikből 3-4 falatkát eszik.

Hozzávalók:

kis paprikák,
koktélparadicsomok,
Feta-sajt,
aszalt szilvák,
Bacon,
-------------
fogvályók,
olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:

Már egy pár órával elötte elkezdhetjük elkészíteni. A paprikákat megmossuk és megszárítjuk. Egy kis olívaolajban minden oldalról megsütjük, majd egy konyhapapírra rakjuk ő et. Az aszalt szilvákat  fél szelet Baconba csavarjuk és szintén ropogósra sütjük. Szintén a papírra tesszük, hogy a felesleges olajat leszívja.
A fogvályókra felszúrjuk a kis paradicsomokat ( minél kissebb, annál szebb). Egy nagy tálaló tányérra sorba rakjuk a falatkákat és a kockára vágott sajtot csak direkt a tálalás előtt adjuk hozzá.





Kommentare