Wurstsalat - Felvágottsaláta




                                                                 Wurstsalat

Zutaten:
300 g Fleischwurst, oder Wiener Würstchen, oder Rotewürstchen, oder Lyoner....
150 g würziger Käse,
1-2 Zwiebeln,
7-8 sauere Gurken,
Salz, Pfeffer,
eventuell Dill,
2 EL Weinbrandessig,
3 EL Olivenöl,
1-2 EL Gurkensaft

Zubereitung:
Alle Zutaten zuerst auf Scheiben, dann auf Streifen schneiden. Mit Salz, Pfeffer Würzen, dann Essig, Gurkensaft und Oel draufgeben. (Kein Wasser!!) Gut vermengen und für paar Stunden kalt stellen.
Mit frischem Brot und einem kühles Bier servieren.


























                      Felvágottsaláta

Hozzávalók:

300 g felvágott, mindegy, hogy virsli, vagy párizsi, vagy akármilyen szeletelt felvágott, amit szoktunk használni. (itt én most bőrös virslit tettem bele)
150 g fűszeres ízü kemény, szelhető sajt,
7-8 db savanyú uborka,
1-2 fej vöröshagyma,
só, bors,
esetleg kapor,
2 ek uborkalé,
2 ek borecet,
2 ek olívaolaj

Elkészítése:
Minden hozzávalót leszelünk, aztán csíkokra vágjuk. Egy kis tálkába tesszük őket. Sóval, borssal fűszerezzük, majd uborkalevet, ecetet és olajat adunk hozzá. Alaposan összekeverjük és pár órára hidegre tesszük. Friss kenyér és egy pohár jó hideg sör illik hozzá.



Kommentare