Spaghetti mit Spinat - Spenótos spagetti



                                               Spaghetti mit Spinat

Zutaten: (für 4-5 Personen)
750 g gefrorene oder friesche Spinat,
2-3 Zwiebeln,
2-3 EL Olivenöl,
4-5 Zehen Knoblauch,
250 ml Sahne,
150 g geriebener Käse,
150 ml Brühe, oder Boullon, oder Wasser + Brühepulver,
Salz, Pfeffer,
Muskatnuss,
ca. 75 g Parmesan-Käse
---------------------------------
400 g Spaghetti,

Zubereitung:

Den Spinat in einem Sieb auftauen lassen. Zwiebeln schälen, würfeln und in eine grosse Pfanne geben, anrösten, dann mit bisschen Wasser dünsten. (Mit Deckel)
Den Spinat ausdrücken,mit den Knoblauch zusammen zerkleinern. Ich habe mit einen elektrischem Zerkleinerer mit ein wenig Sahne zerkleinert. Die Masse zu den weichen Zwiebeln geben und auch paar Minuten dünsten. Es geht eigentlich ganz schnell. Paralell kann man schon die Spaghetti kochen im reichlich Salzwasser.
Den Spinat immer wieder umrühren, dann geben wir auch die restlichen Zutaten dazu: die Sahne, die Brühe, den Käse und dann schön kräftig würzen. Reichlich frischgemahlene Muskatnuss draufgeben. Die aldente gekochte Spaghetti abgiessen und mit der Sause gut vermengen. 
Beim Servieren gibt man reichlich geriebenen Parmesan dazu.
 

                   

                            Spenótos spagetti

Hozzávalók: (5 főre)

750 g friss, vagy fagyasztott spenót (levelek)
2-3 fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
2-3 ek olívaolaj,
150 g reszelt sajt, (fűszeres pizzasajt, vagy Gouda, Emmentaler, Edamer, Gruyère, stb)
250 g tejszín,
150 ml húsleveslé, vagy zöldségleveslé, vagy víz és Vegeta, vagy hasonló ízesítő,
só, bors,
szerecsendió,
------------------------
400 g spagetti,
75 g Parmezán-sajt,

Elkészítése:
A fagyasztott spenótot egy szűrőben kiolvasztjuk, majd jó erősen kinyomjuk. Egy aprítógépben egy kis tejszín hozzáadásával elturmixoljuk. Többször kell beletenni, nem egyszerre, mert úgy gyorsabban megy. Beletesszük a fokhagymákat is.
A hagymát megtisztítjuk, kis kockákra szeljük. Egy nagy bevont serpenyőben egy kis olívaolajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés vizet és puhára dinszteljük. Közben feltesszük a vizet is a spagetti főzéshez. Csak sót rakunk a vízbe, majd "aldente" keménységűre főzzük a spagettit. Egy szűrőbe öntjük.
Ha megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a parajt, alaposan elkeverjük, egy kis folyadékot adunk hozzá és így is dinszteljük pár percig. Ekkor hozzáöntjük a maradék tejszínt, a húsleveslét, vagy vizet. Vigyázat, mert gyorsan odaég. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat is, majd alaposan befűszerezzük, jó sok szerecsendiót reszelünk rá. Majd hozzákeverjük a lecsepegett spagettit is. A tálaláskor adunk még rá frissen reszelt Parmezánt is. (Nagyon jól passzol hozzá még a  fürtökben gyorsan megsütött  koktélparadicsom  is)
(ha friss spenótból készítjük, akkor dobjuk bele a spenótot pár percre sós lobogó vízbe, majd szűrjük le és a többit ugyanúgy, ahogy leírtam)

Kommentare