Schoki-Schoko-Kuchen - Csoki-csokó-süti







                                                   
                       Schoki-Schoko-Kuchen

Story:

Ich habe in der Schweiz am Sonntag einen Schokoladenkuchen gegessen....besser gesagt...2 Bisse probiert... Wir waren in den Bergen und in einem Bergrestaurant beim Kaffeetrinken hat sich ihn mein Mann geholt. Es war ein Traum... 
Natürlich habe ich versucht nachzubacken....es ist nicht ganz der Gleiche, aber der ist mir auch sehr gut gelungen. Es ist ein wenig anderst, wie dort war....mir kommt es jetzt vor...da var überhaupt kein Mehl drinn.. in meinem gibt es auch nur sehr wenig davon....aber um so mehr Schokolade!!!!

Zutaten:
200 g Bitterschokolade, je mehr Kakaoanteil, um so besser,
100 g Milchschokolade,
20 g Kakopulver,
8 Eier,
180 g Zucker,
75 g Mehl,
25 g Mandelpuder / ganz fein gemahlene Mandel,

Zubereitung:

Die Schokolade und Butter über Wasserbad schmelzen lassen...aber soll sich nicht ganz warm werden lassen.
Die Eiweisse  richtig fest aufschlagen, auf die Seite legen...
Backofen auf 180° einschalten.
 
Die Eier trennen. Die Eigelbe mit dem Zucker in der Maschine geben und schaumig rühren. Die nicht mehr warme, aber noch weiche Schoko-Butter-Masse dazugeben, immer weiter rühren lassen. Das Mehl, die Mandeln und Kakao wiegen und löffelweise dazugeben.
Von dem Eiweiss ca. eindrittel dazugeben und mit der Maschine glattrühren lassen.  Die restlichen Eiweiss mit einem Handrührbesen langsam unterheben. 
In ausgebutterte Form füllen. Ich habe gedacht, dass meine Tarte-Form genug wird für den Teig, aber habe noch für 3 grosse Soufflé-form übrig gehabt... Also, am besten eine grosse Tarte-form
nehmen.
In 180° vorgeheiztem Backofen ca. 15-20 Minuten backen.

 






                         Csoki-csokó-süti

Story:
A hétvégén a svájci hegyekben voltunk. Egy hegyi étteremben kávéhoz evett a férjem egy csokis sütit... én is kóstoltam belőle 2 falatot....isteni finom volt. Itthon aztán kerestem a francia oldalakon valami olyan receptet, de nem találtam ugyanazt. Így gondoltam, megpróbálom magam. Nem lett teljesen ugyanaz, talán ott nem is volt benne liszt, nem tudom. Mindenesetre ez is nagyon finom lett, ha más is, mint ott volt....de így is isteni...csupa csoki. Nagyon kiadós lett. Azt hittem, hogy bele fog férni a Tarte-formámba, de még majdnem a fele kimaradt...így megtöltöttem még 3 nagyobb fajta szufflé-formát is.

Hozzávalók:
200 g sötét, keserü csokoládé, ( minél nagyon százalék a kakaórész benne, annál jobb)
100 g tejcsokoládé,
20 g holland kakaópor,
8 tojás,
120 g vaj,
180 g cukor,
75 g liszt,
25 g finom őrölt mandula... / de dió is jó

Elkészítése:

A csokikat és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Ne hagyjuk, hogy nagyon megmelegedjen, csak annyira olvasztjuk fel, hogy ne legyenek benne kemény csokidarabok.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét jó keményre verjük és félretesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük...vagy géppel kevertetjük. Amikor már szép világos, habos, hozzáadjuk a puha, de már nem meleg csokimasszát, hagyjuk a gépet tovább keverni.
Kimérjük a lisztet, mandulát és a kakaót majd kanalanként adjuk a még mindig forgó gép üstjébe. A kemény tojásfehérje egy harmadát is hozzáadjuk, hagyjuk, hogy szép simára elkeverje a gép.  A többi tojáshabot kézzel, egy habverővel óvatosan hozzákeverjük a masszához.
Kivajazott formába tesszük a tésztát és az előmelegített sütőbe tesszük. Sütőtől függően kb. 15-20 percig sütjük.

 

Kommentare