Rinderfilet mit Aubergine und Fetacreme - Marhafilé sült padlizsánnal és Féta-krémmel



         
          Rinderfilet mit Aubergine und Fetacreme



Zutaten: (für 2 Personen)

400 g Rinderfilet,
1 Stck. Aubergine,
100 g Feta,
1 grosse EL Sauerrahm,
2 EL Sahne,
3-4 Tropfen Essig,
Salz, Pfeffer, 
2-3 EL Mehl,
1 Zehe Knoblauch,
Oel zum braten,

Zubereitung:

Das Fleisch mindestens anderthalb, zwei Stunden vor dem Zubereiten aus dem Kühlschrank holen. Fett und eventuelle Sehnen abschneiden, waschen und trockentupfen. Auf die gewünschte Stärke schneiden. Ich schneide ca. gute zwei fingerdick. Zugedeckt lasse ich assimilieren. 
Die Käsekreme zubereiten:
Feta, mit Sauerrahm, Knoblauch, Sahne mit einem Zerkleinerer pürieren. Mit Salz, Pfeffer abschmecken. Kühl stellen. 
Halbe Stunde vor dem Servieren: 
Die Aubergine waschen, das Endstück abschneiden und ca. 5 mm dicke Scheiben schneiden. Leicht mit Mehl bestäuben.
Den Backofen auf 120° einstellen. Einen Teller und einen Gitter oben drauf vorzubereiten. Eine Pfanne erhitzen, dann erst bisschen Oel reingeben. Man kann auch 2-3 Zweige Rosmaring und ein paar Zehen Knoblauch in die Pfanne geben, aber ich habe diesmal ganz ohne zubereitet.  Das Fleisch scharf anbraten. Salzen und pfeffern, dann erst umdrehen. Die andere Seite auch gut anbraten.
Die Fleischstücke auf den Gitter legen und mit dem Teller darunter in den Backofen legen. 
Jetzt kann man die Auberginen in reichlichem Oel ausbraten. Auf Küchenkrepp legen , dann mit Salz und Pfeffer abschmecken. 
Mann kann noch einen Salat zubereiten. Dazu verschiedene Salate waschen, schneiden.  Für die Salatsauce habe ich zuerst Feigensenf mit Olivenöl glatt gerührt, dann Essig dazugemischt und verschiedene  Kräter, Salz, Pfeffer dazugemischt. 
Das Fleisch ist nach ca. 20 Minuten fertig. (Medium) Das unsere war super weich, wie Butter, aber es war noch nicht ganz Medium...war aber auch nicht mehr blutig.... es war einfach lecker.



 
     Marhafilé sült padlizsánnal és Féta-krémmel


 Hozzávalók: (2 főre)

400 g marhafilé, (bélszín)
1 padlizsán,
100 g Féta-sajt,
1 púpos ek tejföl,
2 ek tejszín,
3-4 csepp ecet,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 ek liszt,
olaj a sütéshez,
só, bors,

Elkészítése:

A húst legalább másfél-két órával az elkészítése előtt vegyük ki a hűtőből, hogy fel tudja venni a szobahőmérsékletet. 
Levágjuk róla az esetleges inakat, zsírokat, megmossuk és szárazra töröljük. Lefedve félretesszük.
A sajtkrémhez a Fétát a tejföllel, fokhagymával és tejszínnel egy késes aprítóval krémesre keverjük. Sóval, borssal, egy pici ecettel fűszerezzük és a tálalásig hűvösre tesszük.
A padlizsánt megmossuk, kb. fél centis szeletekre szeljük és enyhén belisztezzük. (Csak sütés után lesz fűszerezve) 
Fél órával a tálalás előtt: 
A sütőt bekapcsoljuk 120°-ra. Előkészítünk egy tányért, arra egy passzoló rácsot. Ezekkel együtt tesszük be a húst a sütőbe. Nem jó, ha a hús csak tányéron van, mert akkor esetleg úszik a levében, rágós lesz. Viszont, ha csak rácsra tesszük, akkor lecsepeg a leve a sütő aljára és füstöl.
Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, majd beleteszünk 2-3 ek olajat.
Tehetünk a serpenyőbe egy -két  rozmaringágat, egy kis fokhagymát az ízesítésnek, de én most anélkül készítettem.  A húsdarabokat erősen megsütjük....nem forgatjuk ide-oda. Sóval, borssal megszórjuk, mikor látjuk, hogy megpirult az alja, átfordítjuk a másik oldalára, ott is pirosra sütjük. Rácsra tesszük őket és betesszük a sütőbe.
Ezután újra olajat öntünk a serpenyőbe és kisütjük a padlizsánt.  Konyhapapírra fektetjük és sóval borssal fűszerezzük. 
Most  elkészíthetjük a salátát is. Mindenféle vegyes salátát megtisztítunk, megmosunk, lecsepegtetünk. Egy púpos kk ízes mustárt összekevertem simára 2 ek olívaolajjal,  majd csak utána adtam hozzá a borecetet. Sóval, borssal, zöld fűszernövényekkel fűszereztem.
A hús kb. 20 perc múlva kész. (akkor médium) A miénk még nem volt médium, de már nem is volt véres....nagyon nagyon fincsi volt...mint a vaj, olyan puha.

 

Kommentare