Hänchen Curry mit Reis - Csirke-Curry rizzsel
Hähnchen Curry mit Reis
Zutaten:
500 g Hänchenfleisch, (hier Brust)
1 Dose Kokosmilch,
1 EL Kokosfett,
2 KL Currypaste,
2 KL Mangochutney,
2-3 cm grosse Ingwer,
2 Zehe Knoblauch,
1 KL Zitronensaft,
1-2 Schalotten, oder 1 kleine Zwiebel,
Salz, Pfeffer,
1 KL Curcuma,
----------------------
1 Becher Longkornreis,
2 Becher Wasser,
1 EL Kokosfett,
Salz, oder Brühepulver
Zubereitung:
Das Fleisch waschen, abtrocknen und in Würfeln schneiden.
Zwiebeln und Knoblauch schälen und ganz klein schneiden. Ingwer schälen und fein raspeln.
Eine Pfanne heiss werden lassen, dann auf dem Kokosfett Zwiebeln anbraten. Die Hänchenwürfeln draufgeben und diese auch schön anbraten. Die Currypaste dazugeben, mit anbraten. Mit der Kokosmilch aufgiessen und würzen: Ingwer und Mangochutney dazugeben, dann noch mit den restlichen Zutaten würzen. Zugedeckt paar Minuten köcheln lassen.
In einem kleinen Topf das Fett heiss werden lassen. Den Reis dazugeben, ca. in 2 Minuten glasig werden lassen. Mit dem Wasser aufgiessen, die Brühepulver dazugeben und nur einmal umrühren.
Den Herd auf die kleinste Stufe stellen und zugedeckt ca. 12 Minuten köcheln lassen. Nicht umrühren!!!
Csirke-Curry rizzsel
Hozzávalók: (4 főre)
500 g csirkehús (itt mell),
1 konzervdoboz kókusztej,
1-2 salott-hagyma, vagy egy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 cm nagyságu gyömbér,
só, bors,
2 kk curry-paszta,
2 kk mangó chutney,
1 kk kurkuma,
1 ek kókuszzsír,
1 kk citromlé,
----------------------------
1 bögre rízs,
2 bögre víz,
1 ek kókuszzsír,
1/2 kk Vegeta, vagy hosonló ízesítő,
vagy egyszerüen a megfelelő sómennyiség,
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk és megszárítjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gyömbért lereszeljük. Egy serpenyőt felforrósítunk. Egy kis kókuszzsíron elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és azt is pirítjuk. Ekkor beletesszük a curry-pasztát és azt is egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük a kókusztejjel, majd fűszerezzük. Beletesszük a reszelt gyömbért, citromlevet és a mangóchutney-t is, sóval, borssal, esetleg még tetszés szerint egy kics csilivel ízesítjük. Csak pár percig hagyjuk gyenge tűzön gyöngyözni, nem kell neki tovább főni.
A rizshez odateszünk egy kis lábosban egy kis zsíradékot, beleöntjük a rízst, üvegesre pirítjuk. Felöntjük vízzel, azonnal takarékra tesszük. Beleteszünk vagy egy kis Vegetát, vagy szokás szerint fűszerezzük. Csak egyszer keverjük meg. Kb. 12 percig lassú tűzön puhára főzzük. A rízs beszívja a vizet, de nem szabad kevergetni, mert akkor leég.
Én is szeretem! :)
AntwortenLöschenSzia Vicuska, igen én is nagyon....:D
AntwortenLöschen