Griesspudding mit karamellisiertem Obst - Grízpuding karamellizált gyümölccsel








    Griesspudding mit karamellisiertem Obst  



Zutaten: ( für 4 Personen)

500 ml Milch,
50 g Griess,
2 Eier,
135 ml Sahne,
20 g Speisestärke,
40 ml Wasser,
Vanilie, oder Vaniliezucker,
Zitronenschale von unbehandelter Zitrone 
(kann man weglassen, wenn man nicht mag)
-------------------------------
250 g Obst nach Geschmack,
2 EL Zucker,
3 EL Sirup nach Wahl,
1 EL Zitrone, (unbehandelte)

Zubereitung:

Die Eier trennen. Das Eiweis fest schlagen. Ausser der Milch alles in eine Schüssel geben und kräftig mit dem Rührbesen verrühren. Soll keine Klumpen haben. Die Milch aufkochen, beim ständigen Rühren die Dotter-Sahne-Mischung dazugeben. In 1-2 Minuten wird es dick, dann sofort vom Herd nehmen. Das Eiweis runterheben. 
Man kann jetzt sofort in Schälchen, oder Dessertgläser verteilen.
Für das karamellisierte Obst: Die Früchte waschen, zerkleinern. 
In einen kleinen Topf Zucker mit dem Sirup und Zitronensaft aufkochen, dann binnen ein paar Sekunden wird auch dicker, dann die Früchte dazumischen. 1- 2 Minuten mitkochen, dann kann man sofort auf den Pudding verteilen.
Nachdem sie ganz ausgekühlt sind, mit Frischhaltefolie bedecken und für 3-4 Stunden in den Kühlschrank stellen, bevor man serviert.


            Grízpuding karamellizált gyümölccsel

Story:
Ha valaki szereti a tejbegrízt, ezt is imádni fogja. Még a gyerekek is!! Ha nem nagyon szeretik a gyümölcsöt, így biztos, hogy megfogják enni. Nagyon olcsó, pillanatok alatt elkészül és imádni fogja a család !!!

Hozzávalók (4 főre)

500 ml tej,
50 g gríz,
65 g cukor,
2 tojás,
135 g tejszín,
20 g keményítő (ugyanaz, mint a pudingpor, csak olcsóbb)
40 ml víz,
vanília, vagy vaníliás cukor,
reszelt citromhéj, (nem kezelt citrom)
(a citrom el is hagyható)
-----------------------------------------
250 g gyümölcs ( a képen, sárgabarack és cseresznye),
2 ek cukor,
3 ek gyümölcsszörp,
1 ek citromlé,

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre verjük. A többi hozzávalót a tej kivételével összekeverjük és csomómentesre keverjük. A tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a másik folyékony masszát.  Egy pár pillanat alatt be fog sűrűsödni. Vigyázat, mert hamar leég! Levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a felvert fehérjét. 
Desszertes poharakba, vagy tálkákba osztjuk. 
A gyümölcsöt megmossuk, majd felaprítjuk ízlés szerint. 
Egy kis lábasba tesszük a cukrot, a szörpöt és a citromlevet. Felforraljuk, pár pillanat alatt már sűrűsödik is. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöt és 1-2 percig hagyjuk karamellizálni.
Azonnal rárakjuk a grízpuding tetejére. Ha szobahőmérsékletüre hűlt, betakarjuk egyenként folpackkal és a hűtőbe tesszük őket, legalább 3-4 órára.  



 

Kommentare