Spaghetti al pesto - Spagetti bazsalikomos pestoval
Spaghetti al pesto
Zutaten: (für 2 Personen)
1 Bund Basalikum,
50 g Pinienkerne,
75 g Pecorino, oder Grana Padano, oder Parmigiano Reggiano,
100 g gutes Olivenöl,
3-4 Zehen Knoblauch,
1/2 KL Meersalz,
------------------------
300 g Spaghetti,
Salz
------------------------
Zubereitung:
Die Pinienkerne in eine heisse Pfanne geben. Bei ständigem Rühren goldbraun rösten. Auf ein Küchenpapier legen zum abkühlen.
Basalikum waschen und abtrocknen.
Die ganzen zutaten in einen Zerkleinerer....oder wenn Jemand mag in einen Mörser geben und ganz klein hexeln, oder mörsern.
Die Spaghetti im Salzwasser al dente kochen. Abgiessen, abtropfen und die Nudeln sofort in den Topf zurückgeben. ( Ins Kochwasser kommt kein Oel!!! Beim abgiessen nicht mit kaltem Wasser abspülen!!!)
Pesto sofort auf die Spagetti geben und gut vermengen. Sofort, heiss servieren. Wer mag, kann noch Käseflocken über seine Spaghetti geben.
Serviert wird mit einem italienischen Salat: Dressing nur aus Salz, Pfeffer, Balsamico und Olivenöl.
Spagetti bazsalikomos pestoval
Hozzávalók: (2 főre)
1 csomó bazsalikom,
50 g fenyőmag,
3-4 gerezd fokhagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
75 g parmezán sajt, vagy pecorino sajt, vagy Grana Padano sajt,
100 g jó minőségű olivaolaj,
1/2 kk tengeri só,
--------------------------
300 g spagetti,
só,
------------------------------
Elkészítése:
A bazsalikomot megmossuk, megszárítjuk. A fenyőmagot egy forró serpenyőbe tesszük és állandó keverés mellett zsemleszínűre pörköljük. Egy konyhapapírra öntjük és hagyjuk ott kihűlni.
Az összes hozzávalót vagy egy nagy mozsár, vagy egy elektromos aprító segítségével felaprítjuk.
A spagettit bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és azonnal visszatesszük a lábosba. (Nem szabad olajat tenni a főzővízbe és hideg vízzel sem szabad leöblíteni a leszűrt tésztát!!!)
Azonnal ráöntjük a bazsalikomos pestot és jól elkeverjük vele. Aki még akar, tehet rá egy kevés reszelt sajtot.
Egy olasz salátával tálaljuk / öntet csak só, bors, balzsamecet és olívaolaj.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen