Schweinefilet "Cordon-bleu" im Blätterteig und dazu Zucchinisalat
Schweinefilet "Cordon-bleu" im Blätterteig und dazu Zucchinisalat
Zutaten: (für 4 Personen)
600 g Schweinefilet,
75 g Mozzarella,
Blätterteig,
12 Blätter Salbei,
Salz, Pfeffer,
6 Scheiben Schinken,
--------------------------------
1 aufgeschlagenes Ei
--------------------------------
3 mittlere Zucchini,
Salz, Pfeffer,
1 KL Feigensenf,
1 KL Senf,
2 EL Olivenöl,
3 EL Balsamico-Essig,
1 Kl gehackte Dill,
1 KL gehackte Minze
---------------------------------
Zubereitung:
Backofen auf 170° vorheizen.
Das Fleisch waschen, von Fett und Sehnen befreien. Auf 12 Stück teilen. Jedes Stück in der Mitte nochmals einschneiden, aber nicht ganz durch. (Schmetterlingschnitt) Den Käse auf 12 Stück schneiden. Das Fleisch salzen und Pfeffern, dann auf jedes Stück ein Salbeiblatt mit einem Stück Mozzarella legen. Das Fleisch zusammenklappen und in eine halbe Scheibe Schinken wickeln.
Das Blätterteig in Streifen schneiden und die Fleischstücke damit einwickeln.
Die Bällchen mit dem Ei einpinseln und in den Backofen schieben für 45 Minuten.
Solange können wir den Salat zubereiten.
Die Zucchinis waschen, Endstücke abschneiden und fein hobeln.
In eine Schüssel geben und salzen. Ca. 15 Minuten liegen lassen.
Für die Sauce mischen wir die zwei Senfsorten mit dem Olivenöl zusammen...es ist sehr wichtig...immer zuerst Senf mit Oel zum mischen, nur so kann man richtig miteinander emulgieren lassen.
Erst dann geben wir die restlichen Zutaten dazu.
Die Zucchinis gut ausdrücken und mit der Sauce vermengen.
Das Fleisch direkt auf Tellern mit dem Salat servieren.
Szüzérmék "Cordon-bleu" levelestészában cukkinisalátával
(Elnézést kérek, tudom, hogy Magyarországon nem így hívják, hanem Gordonnak, de ez az igazi neve. Ez franciául kék szalagot jelent, ami azt jelenti, ha valaki nagyon finomat főz, pl. a nagy Chefek kapnak ilyen kitüntetést. Nem tudom, hogy miért lett belöle Gordon, de ezt most így hívják)
Hozzávalók: (4 főre)
600 g sertés fehérpecsenye,
75 g Mozzarella,
12 db zsályalevél,
6 szelet sonka,
só, bors,
leveles tészta,
-------------------------------
3 közepes cukkini,
só, bors,
1 kk fügés, vagy más gyümölcsös mustár,
1 kk mustár,
2 ek olívaolaj,
3 ek balzsamecet,
1 kk aprított kapor,
1 kk aprított borsmenta,
Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 170°-ra.
A húst megmossuk, az inakat, zsírokat levágjuk. 12 db-ra szeljük, majd mindegyiket a közepén bevágjuk, de nem egészen. Csak annyira, hogy ki lehessen nyitni (pillangó-vágás). Mindegyiket így befűszerezzük. A sajtot elosztjuk 12 felé. Minden zsályalevélbe beletszünk egy sajtot és a húsra tesszük, bezárjuk őket. Majd mindegyiket egy fél szelet sonkába burkoljuk.
A leveles tésztát kb. 1-2 cm-es csíkokra vágjuk és ezekkel beburkoljuk a húsokat. A felvert tojással bekenjük és betesszük őket a sütőbe. 45 percig szép pirosra sütjük.
Addig elkészítjük a salátát is.
A cukkinikat megmossuk, végeit levágjuk. Ugyanúgy mint az uborkát, leszeljük, majd lesózzuk.
Igy hagyjuk kb 15 percig, hogy álljon. A szószhoz összekeverjük a mustárokat az olajjal. (nagyon fontos, hogy ezeket először, mert különben kicsapódik az olaj) Ezután összekeverjük a többi hozzávalókkal. A cukkinit kinyomjuk és elkeverjük a szósszal.
Direkt a tányérra tálaljuk a húsokat a salátával.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen