Ungarische Kartoffelgratin - Rakott krumpli







                    Ungarische Kartoffelgratin


Zuteten für 4 Personen:


1250 g Kartoffeln
300 g ung. Hartwurst / Gyulaer-Kolbasz,
oder etwas ähnliches,
8 Eier,
200 g Sauerrahm,
100 g gerieb. Käse,
50 g Mayonnaise,
2-3 EL Sahne,
Salz, Butter 


Zubereitung:

Kartoffeln und die Eier kochen, dann Eier schälen, Kartoffeln pellen. Die Wurst auf runde Scheiben schneiden.
Eine Auflaufform  buttern. Die Zutaten werden geschichtet. Zuerst die Kartoffeln in Scheiben geschnitten, dann die Eier, dann die Wurst. Nach dem Kartoffeln-Reihe immer salzen. Oberste Reihe ist dann meistens nur Kartoffel. 
Den Sauerrahm mit der Mayonnaise und der Sahne vermischen, über den Gratin verteilen und mit den Käse bestreuen.
Vorgeheizt auf 200° ca. 45 min goldgelb backen.



                         Rakott krumpli

Hozzávalók 4 főre:

1250 g burgonya,
8 tojás,
300 g kolbász,
200 g zsíros tejföl,
50 g majonéz,
100 g darált sajt,
2-3 ek tejszín,
só, vaj


Elkészítése:

Megfőzzük a burgonyát héjában és a tojásokat is keményre fözzük.
Meghámozzuk öket és felszeleteljük vékony szeletekre.
Egy  tűzálló sütőformát kivajazunk majd belerakjuk egymásután a hozzávalókat: először egy sor burgonyát, megsózzuk, aztán rárakunk egy sor tojást és kolbászt. Igy rakjuk őket soronként. Nekem mindegyikből 3 sorom lett, az utolsó egy 4. sor burgonya.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a tejszínnel, leöntjük vele a burgonyát. Tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200°-on kb. 45 percig szép pirosra sütjük.



Kommentare