Ungarische Kartoffelgratin - Rakott krumpli
Ungarische Kartoffelgratin
Zuteten für 4 Personen:
1250 g Kartoffeln
300 g ung. Hartwurst / Gyulaer-Kolbasz,
oder etwas ähnliches,
8 Eier,
200 g Sauerrahm,
100 g gerieb. Käse,
50 g Mayonnaise,
2-3 EL Sahne,
Salz, Butter
Zubereitung:
Kartoffeln und die Eier kochen, dann Eier schälen, Kartoffeln pellen. Die Wurst auf runde Scheiben schneiden.
Eine Auflaufform buttern. Die Zutaten werden geschichtet. Zuerst die Kartoffeln in Scheiben geschnitten, dann die Eier, dann die Wurst. Nach dem Kartoffeln-Reihe immer salzen. Oberste Reihe ist dann meistens nur Kartoffel.
Den Sauerrahm mit der Mayonnaise und der Sahne vermischen, über den Gratin verteilen und mit den Käse bestreuen.
Vorgeheizt auf 200° ca. 45 min goldgelb backen.
Rakott krumpli
Hozzávalók 4 főre:
1250 g burgonya,
8 tojás,
300 g kolbász,
200 g zsíros tejföl,
50 g majonéz,
100 g darált sajt,
2-3 ek tejszín,
só, vaj
Elkészítése:
Megfőzzük a burgonyát héjában és a tojásokat is keményre fözzük.
Meghámozzuk öket és felszeleteljük vékony szeletekre.
Egy tűzálló sütőformát kivajazunk majd belerakjuk egymásután a hozzávalókat: először egy sor burgonyát, megsózzuk, aztán rárakunk egy sor tojást és kolbászt. Igy rakjuk őket soronként. Nekem mindegyikből 3 sorom lett, az utolsó egy 4. sor burgonya.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a tejszínnel, leöntjük vele a burgonyát. Tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200°-on kb. 45 percig szép pirosra sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen