Petersilienwurzelcremesuppe mit Karotten Croutons - Tárkonyos petrezselyemgyökér krémleves sült sárgarépa kockákkal
Petersilienwurzelcremesuppe mit Karotten Croutons
Zutaten:
300 g Petersilienwurzeln,
1 mittlere Gr. Zwiebel,
1 mittlere Gr. Kartoffel, mehlig kochend,
1000 ml Wasser,
2 KL Brühepulver /Vegeta,
4-5 Stangen Estragon,
geriebene Schale von 1/2 Zitrone,
1 KL Zitronensaft,
wenig Chiliflocken,
Pfeffer,
100 g Sahne,
Cocosfett, oder gutes Oel zum anbraten,
Zubereitung:
Das Gemüse schälen, abwaschen und grob zerkleinern. Fett erhitzen, Gemüse reingeben und kurz anrösten. Mit Wasser auffüllen und mit Brühepulver (oder Würfel, oder nur einfach Salz, Pfeffer) würzen. In ca. 20 minuten garkochen. Estragon, Zitronenschale, Chiliflocken dazugeben, mit der Sahne aufgiessen. Mit einem Stabmixer glattmixen. Abschmecken.
Für die Croutons:
1-2 Möhren schälen, waschen, abtrocknen. Auf beliebige Grösse Quadrate schneiden. In einem kleinen Topf 2 EL Cocosöl erhitzen und die Karottenwürfel frittieren.
Tárkonyos petrezselyemgyökér krémleves sült sárgarépa kockákkal
Hozzávalók:
300 g petrezselyemgyökér,
1 közepes hagyma,
1 közepes burgonya,
1000 ml víz,
2 kk Vegeta, vagy annak megfelelő,
4-5 szál tárkony,
1/2 cirom reszelt héja,
1 kk citormlé,
1 csipet Erőspista, vagy más erős fűszer,
só, bors,
100 ml tejszín,
1 ek kókuszzsír, vagy más zsíradék
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A zsíradékot megforrósítjuk és rátesszük a zöldségeket. Pár percig sütjük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a Vegetát és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ekkor tesszük bele a tárkonyt, a reszelt citromhéját, citromlevet és a tejszínt. Egy botmixerrel simára turmixszoljuk. Citromlével, citromhéjjal, Erőspistával, esetleg még egy kis sóval, borssal ízesítjük.
Sült sárgarépa kockák:
1-2 szál sárgarépát meghámozunk, megmosunk, megszárítunk.
Tetszés szerinti nagyságú kockákat, vagy csíkokat készítünk belőle.
Egy kislábosban, 2 kanál kókuszolajban pirosra sütjük őket.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen