Gefüllte Paprika - Töltött paprika





                         Gefüllte Paprika

Zutaten: (für 4 Personen)

50 g Reis,
150 ml víz,
1 Zwiebel kleingehackt,
1/2 KL Vegeta, oder andere Brühepulver,
-------------------------------
500 g gemischtes Hackfleisch,
1 KL Vegeta, oder andere Brüheerzeugnis,
2 Eier,
Salz, 
Pfeffer, 
1/2 KL rote Paprikapulver,
gehackte Petersilie,
--------------------------------
4 frische gelbe Spitzpaprika zum Füllen
----------------------------------------------
1 Dose gehackte Tomaten, 
1 Tetrapack passierte Tomaten /500 ml
4 EL Oel,
1 1/2 EL Mehl,
1 KL Vegeta, oder Salz,
2 Würfel Zucker,

Zubereitung:

Zuerst den Reis mit dem gehackten Zwiebel, Vegeta und Wasser in ca. 12 Minuten kochen.  Bisschen auskühlen lassen. 
In eine Schüssel den gekochten Reis, das Hackfleisch und die restlichen Zutaten geben. Alles richtig vermischen, abschmecken. 
Die Paprika waschen, Stiele und Kerngehäuse entfernen. Mit der Fleischmasse füllen. Von den restlichen Fleisch Knödel formen.

In einen Topf das Oel erhitzen, dann Mehl dazugeben. Wenig anrösten, aber nicht braun werden lassen. Mit den gehackten und passierte  Tomaten aufgiessen. Sofort noch 300 ml Wasser dazugeben.  Mit Vegeta, Salz, Pfeffer, Zucker abschmecken. 
Den Herd auf die kleinste Stufe einstellen. Die gefüllte Paprikaschoten und die Fleischknödel vorsichtig in die Tomaten-Sauce legen. Ca. 50-55 Minuten köcheln lassen. Am Anfang den Topf nur hin und her drehen, nicht mit dem Kochlöffel umrühren. Wenn er fertig ist, noch die gehackte Petersilie dazugeben. Abschmecken, fertig! Mit gekochten Kartoffeln, oder einfach mit Brot servieren.




                         Töltött paprika

 Hozzávalók:

50 g rizs,
150 ml víz,
1 hagyma, 
1/2 kk  Vegeta, (én Vegeta Natural-t használok, mindenféle adalék anyag nélkül)
------------------------------
500 g vegyes darálthús,
1 KL Vegeta,
2 Eier,
só, bors,
1/2 kk pirospaprika,
1 csomó petrezselyem,
-----------------------------
4 paprika a töltéshez, (mi nem szeretjük a főtt paprikát, csak az íze miatt főzöm bele)
-----------------------------
1 konzerv aprított paradicsom,
500 ml paradicsomlé, (Tetrapack)
4 ek olaj,
1/2 kk liszt,
300 ml víz,
aprított petrezselyem,
1 kk Vegeta,
3 kocka cukor,
-----------------------

Elkészítése:

Legelőször megfőzzük a rizst az aprított hagymával, vegetával, (vagy csak sóval, ki hogy szereti) Hagyjuk pár percig hűlni.
Egy tálba beletesszük a rizst, hozzá a darálthúst és a többi hozzávalót. Alaposan elkeverjük, átgyúrjuk. 
A paprkákat megmossuk, kivágjuk a magházát. Megtöltjük a húsmasszával. A többiből gombócokat formázunk. Nekem összesen 12 töltelékem lett.
Egy lábasban megforrósítjuk az olajat, rádobjuk a lisztet. Egy kicsit piritjuk, de nem szabad sötétnek lennie. Ráöntjük a kétféle paradicsomot és felengedjük  vízzel. Beletesszük a fűszereket. A tüzet lekapcsoljuk a leggyengébb fokozatra. A paradicsomszószba tesszük a paprikákat és gombócokat. Nem keverjük meg, hanem ide oda forgatva mozgatjuk időnként a lábast. Nem fog leégni.
Kb. 50-55 percig főzzük így, lassú tűzön. Ha puha, beleteszünk egy fél csokornyi vágott petrezselmet, megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.


Kommentare