Barschfilet / Egli mit Rizi-bizi und Tartar Sauce - Rántott sügér rizibizivel és tartármártással



   Barschfilet / Egli mit Rizi-bizi und  Tartar Sauce

 Zutaten für 4 Personen:

ca. 500-600 g /10 Stücke  Barschfilets,
2 Eier, 
Salz,
4-5 EL Sahne,
Mehl, 
Semmelbrösel
--------------------- 

1 Tasse Reis,
2 Tassen Wasser,
2 Tassen Erbsen, 
1 KL Vegeta, oder andere Brühewürfel,
2 EL Oel,
--------------------
2 EL Senf,
5 EL Mayonnaise,
2 Cornichons, gerieben
Salz, Pfeffer,
ev. Petersiliengrün kleingehackt,
Dill,
1 Prise Zucker,
1 EL Zitronensaft

Zubereitung:

Die Fischfilets abspülen und auf Küchenkrepp legen, abtrocknen.
Leicht salzen.
Für die Panade Eier mit Salz und Sahne aufschlagen. 
Die Files panieren.

In einem kleinen Topf das Oel heisswerden lassen, dann den Reis dazugeben. In 1-2 min werden sie glasig, dann das Wasser dazugiessen, Erbsen dazugeben und mit Vegeta würzen. Nur einmal umrühren, Herd auf die kleinste Stufe stellen, Deckel auf den Topf legen. Nach 12-13 min ist der Reis fertig....aber bitte nicht umrühren!!

In einer Pfanne gutes Oel erhitzen und die Filetstückchen bei mässige Hitze ausbraten. Auf Küchenkrepp legen.

Für den Tartar alle Zutaten vermischen, abschmecken.

Passt sehr gut ein frisch gemischter Salat dazu.


      Rántott sügér rizibizivel és tartármártással

 
Hozzávalók 4 személyhez:

500-600 g sügérfilék / 10 db (halszeletek bőr nélkül)
só,
2 tojás,
4-5 ek tejszíz,
zsemlyemorzsa,
liszt, 
olaj,
--------------------
1 pohár rizs,
2 pohár víz,
2 pohár zöldborsó,
1 kk Vegeta, vagy hasonló ízesítő,
2 ek olaj
---------------------
2 ek mustár,
5 ek majonéz,
2 sav. uborka, reszelve,
só, bors,
aprított petrezselyem,
aprított kapor,
1 csipet cukor,
1 ek citromlé

 Elkészítése:

A halat megmossuk és konyhapapírra helyezzük, megtöröljük.
Előkészítünk minden a panírozáshoz: a tojásokat felverjük a tejszínnel és sóval. 
Bepanírozzuk a halszeleteket. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a rizst. 1-2 perc alatt üvegesre pirítjuk, hozzáöntjük a vizet, beletesszük a borsót és a Vegetát. Csak egyszer szabad megkeverni!!
A lángot a legkissebbre állítjuk, fedővel 12-14 percig főzzük.

A tartármártáshoz minden összekeverünk, tetszés szerint ízesítjük.

Egy serpenyöben olajat forrósítunk, aztán közepes tűzön kisütjük a halakat.
Nagyon jól passzol hozzá egy friss vegyes saláta.  
 


Kommentare