Rotweingugelhupf - Vörösboros kevertkuglóf


                                                               

                                                             
                                                 Rotweingugelhupf



Zutaten:



250 g  Mehl,

250 g Zucker,

250 g Butter,

250 ml  trock. Rotwein,

4 Eier,

1 TL Zimt,

Vanille, 

1 Pack.  Backpulver,

100 g geriebene dunkle Schokolade



Zubereitung:



Die Butter mit dem Zucker schaumig rühren. Dann die Eier einzeln dazugeben, dabei  soll die Maschine  weiter laufen.

Die trockenen  Zutaten in einer Schüssel auswiegen und dabei sieben. (ausser Schoko)

Den Wein auch wiegen.

Die Maschine weiter laufen lassen und dabei gibt man nacheinander, abwechselnd die trockene Zutaten und dann ein bisschen Wein dazu. Noch paar Minuten weiter laufen lassen. Anschliessend die gerieb. Schokolade dazumischen.

Eine Kugelhupfform ausfetten, mit Semmelbröseln bestreuen und den Teig reingeben.

Im vorgeheizten Backofen bei 170° 50min backen. (Nadelprobe) 

10 min in der Form auskühlen lassen, bevor man stürzt. 







                                                   



                    Vörösboros kevert kuglóf
Hozzávalók:


250 g liszt,

250 g cukor,

250 g vaj,

4 egész tojás,

1kk fahéj,

vanília, vagy 1 zacskó vagy eredeti kikapart,

1 sütőpor,

2 ek kakaópor,

100 g sötét csokireszelék,

250 g száraz vörösbor


Elkészítése:

A vajat a cukorral keverőgéppel szép habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat:   A gépet hagyjuk tovább keverni.    

A száraz anyagokat egy tálba mérjük, közben  megszitáljuk. 
Lehet mindent egymásra tenni. A lisztet, sütőport, kakaót, vaníliát, fahéjat, ha kell szitáljuk. (A csoki reszeléket nem.)

A bort is kimérjük. Ezután egymás után felváltva  hozzáadjuk őket, egy-két kanál száraz, pici bor. Majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk. Aztán jól kikeverjük a géppel, a végén a csoki reszeléket hozzáadjuk, de azt csak röviden  kell belekeverni.

Egy kuglóf formát kiolajozunk, majd prézlizünk. A tésztát beletesszük. 170°-os előmelegített sütőben  kb. 50 percig sütjük. (Tűpróba)

Ha megsült kivesszük és kb. még 10 percig pihentetjük, mielőtt fejre borítva kivesszük a formából.

Kommentare