Marzipankartoffeln - Marcipán burgonya






                                                       Marzipankartoffeln



Zutaten:

1 Biskuitboden,

100 g. dunkle  Schokolade,

80 g. Sahne,

180 g. Butter, 

-------------

600 g Marzipan,

3-4 EL Orangenlikör,

----------------------

Kakaopulver



Zubereitung:  

 
Ein Biskuit von 2-3 Eiern, je nach Grösse backen.
Den Teig auf ein mit Backpapier belegtes Blech verteilen und bei 180° backen.( so wie bei einer Biskuitrolle)

Mit einem runden Keksausstecher  ca. 28  runde Formen ausstechen.

Es werden also 14 Stück Kuchen, da man für einen immer 2 Stücke zusammensetzen muss.

Creme: 100 g. dunkle Schokolade mit 80 g. Sahne erwärmen, bis die Schokolade schmilzt. Dann mit 180 g. Butter gut cremig schlagen.

Die ausgekühlte Creme auf jede Form verteilen und dann immer 2 Stücke zusammen klappen.

600 g. Marzipan mit 3-4 EL Orangenlikör durchkneten.(in der Maschine), dann  43gr.  auf 14 Stücke teilen.

Zwischen Frischhaltefolie ausrollen. Mit Hilfe der Folie die Stücke umschliessen und formen.

In Kakaopulver wälzen.



                            









                     

                                Marcipán burgonya 


Hozzávalók:

1 piskóta lap,

-------------

100 g keserű csoki,

80 g tejszín,

180 g vaj

-----------------

600 g marcipán,

3-4 ek narancslikőr

-----------------

kakaópor


Elkészítése:

2- 3 tojásból piskóta tésztát készítünk, azt egy sütőpapírra kenjük, mint a piskótatekercsnél  és megsütjük 180°-on.


Pogácsa szaggatóval kerek formákat szaggatunk a piskótából.

Két db. kell egy burgonyához. Tehát 14 burgonyához 28 karikát szúrunk ki.
100 g keserű csokit felolvasztunk kb. 80 g tejszínben, majd habosra keverjük 180 g vajjal. 

Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután mindegyik korongot gazdagon megkenjük, majd összeillesztjük őket.
600 g marcipánt átdolgozunk (géppel) kb. 3 kanál narancslikőrrel. Szétosztjuk 14 felé (43g) Két fólia között kisodorjuk, majd a fólia segítségével bevonjuk a kerek sütiket. (fázisfotók). Ezután kakaóporba forgatjuk őket.











































Kommentare