Lachs-Spinat-Rolle - Lazacos spenottekercs




                                                 Lachs-Spinat-Rolle





Zutaten:



400 g Philadelphia oder ähnliches (oder mit Meerrettich)

2EL. Meerrettich

200 g geräucherter Lachs geschnitten oder selber schneiden,

-------------------

250 g gefrorener Rahmspinat,

4 Eier,

200 g gerieb. Käse

Salz, Pfeffer, ger. Muskat,



Zubereitung:

Spinat auftauen lassen und ein bisschen ausdrücken.
Eier und  die Hälfte von dem gerieb. Käse dazumischen. Würzen.

Auf ein mit  Backpapier belegtes Blech dünn verteilen. Mit den restlichen Käse bestreuen.



Im vorgeizten Backofen bei 180° 5-6 min backen.  Auskühlen lassen.

Nach dem es ausgekühlt  hat,  den Frischkäse darauf verteilen. Mit Lachs belegen und den Teig der Länge nach  und mit Hilfe dem Backpapier aufrollen. In eine Frischhaltefolie einwickeln und verschliessen. Bis zum Servieren in Kühlschrank legen.




                                                     

                                         Lazacos spenóttekercs


Hozzávalók:

400 g Philadelphia, vagy hasonló friss, kenhető sajt, ha van tormaízű, vagy natúrba belekeverünk tormát,
(2 ek reszelt torma, vagy tejszínes torma,)
250 g fagyasztott tejszínes spenót,
200 g reszelt sajt,
4 tojás,
200 g füstölt lazac szeletelve,
so, bors, darált szerecsendió,

Elkészítése:

A spenótot kiolvasztjuk, kinyomjuk.
A reszelt sajt felét és a tojásokat hozzákeverjük, majd fűszerezzük.  Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük és a  maradék sajttal megszórjuk.
180°-os előmelegített sütőben kb. 5-6 percig sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután a tormás kenősajttal bekenjük, majd rárakjuk  a lazacszeleteket. A sütőpapír segítségével feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Folpackba csavarjuk jó szorosan, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.
Kb 1cm-es szeletekre kell  felszelni.







Kommentare