Lachs-Spinat-Rolle - Lazacos spenottekercs
Lachs-Spinat-Rolle
Zutaten:
400 g
Philadelphia oder ähnliches (oder mit Meerrettich)
2EL.
Meerrettich
200 g geräucherter
Lachs geschnitten oder selber schneiden,
-------------------
250 g
gefrorener Rahmspinat,
4 Eier,
200 g
gerieb. Käse
Salz,
Pfeffer, ger. Muskat,
Zubereitung:
Eier
und die Hälfte von dem gerieb. Käse dazumischen. Würzen.
Auf ein
mit Backpapier belegtes Blech dünn
verteilen. Mit den restlichen Käse bestreuen.
Im
vorgeizten Backofen bei 180° 5-6 min backen. Auskühlen lassen.
Nach dem es ausgekühlt
hat, den Frischkäse darauf verteilen. Mit Lachs
belegen und den Teig der Länge nach und mit
Hilfe dem Backpapier aufrollen. In eine Frischhaltefolie einwickeln und verschliessen.
Bis zum Servieren in Kühlschrank legen.
Lazacos spenóttekercs
Hozzávalók:
400 g Philadelphia, vagy hasonló friss, kenhető sajt, ha van tormaízű, vagy natúrba belekeverünk tormát,
(2 ek reszelt torma, vagy tejszínes torma,)
250 g fagyasztott tejszínes spenót,
200 g reszelt sajt,
4 tojás,
200 g füstölt lazac szeletelve,
so, bors, darált szerecsendió,
Elkészítése:
A spenótot kiolvasztjuk, kinyomjuk.
A reszelt sajt felét és a tojásokat hozzákeverjük, majd fűszerezzük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük és a maradék sajttal megszórjuk.
180°-os előmelegített sütőben kb. 5-6 percig sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután a tormás kenősajttal bekenjük, majd rárakjuk a lazacszeleteket. A sütőpapír segítségével feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Folpackba csavarjuk jó szorosan, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.
Kb 1cm-es szeletekre kell felszelni.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen